Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Het spel van de engel (De kerkhof van vergeten boeken 2) – Carlos Ruize Zafon.

Het spel van de engel

  • Nederlands
  • 552 pagina’s
  • Signatuur
  • mei 2009

Achterklep:

‘Een schrijver vergeet nooit de eerste keer dat hij een paar munten of een loftuiting accepteert in ruil voor een verhaal. Nooit vergeet hij de eerste keer dat hij het zoete gif van de ijdelheid in zijn bloed voelt en gelooft dat, als hij er nu maar in slaagt zijn gebrek aan talent voor iedereen verborgen te houden, de droom van de literatuur in staat zal zijn hem een dak boven het hoofd te verschaffen, een warme maaltijd aan het einde van de dag en, waar hij het meest naar hunkert: zijn naam gedrukt op een miezerig stuk papier dat ongetwijfeld langer zal leven dan hij. Een schrijver is veroordeeld tot de herinnering aan dat moment, omdat hij dan al verloren is en zijn ziel een prijs heeft.’

In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martín, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog.

David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt als kind verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daar stuit hij op het sinistere, religieuze boek Lux Aeterna, verschenen bij de Parijse uitgever Andreas Corelli – Davids opdrachtgever – en geschreven door ene Diego Marlasca. Ooit behoorde Davids huis met de toren toe aan deze onfortuinlijke advocaat, die zich geheel op het schrijven toelegde, tot hij onder duistere omstandigheden thuis om het leven kwam. Spoedig blijken er tussen hemzelf en Marlasca meer parallellen te bestaan dan David kon vermoeden …

Het spel van de engel is een labyrintisch verhaal vol intriges, verraad, vriendschap en tragedie, maar ook een verhaal over de gevaarlijke kunst van het schrijven en de macht van woorden.

Mijn mening:

Dit gaat over David Martin dat schrijver is, al jaren heeft gedroomd over het huis met de toren. Eenamaal daar beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Hij leert via de boekwinkel de kerkhof der vergeten boeken kennen en haalt daar een boek weg. een sinistere, relgieuze boek Lux Aeterna. Hij krijgt eerst geen tijd om het te lezen. Al gauw komt de Parijse uitgever om de hoek.

Het spel van de engel neemt je mee over hoe David verstrikt in de pad van verraad en vriendschap. Dit boek leest dan ook weer snel weg. Elke keer wanneer je denkt het te weten blijkt het toch weer anders. Het boek zet je vaak op het verkeerde spoor.

Het blijkt dus een vierluik te zijn deze serie, waarbij de vierde deel nog geschreven moet worden. Dat wordt nog wachten. Ben ondertussen nu bij deel drie beland. Hoop dat die deze weken ook uit is. Heb met dit boek 11 dagen gedaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *