Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Het neefje van de tovenaar ( Narnia 1) – C.S. Lewis.

Het neefje van de tovenaar - Deel 1

Achterklep:

Op een dag gaat Digory niet zijn buurmeisje Polly op ontdekkingstocht in het grote huls. Hij woont daar niet zijn zieke moeder en zijn oom en tante. Per ongeluk ontdekken ze een geheime gang, die naar de kamer van oom Andrew leidt. Dan begint liet grootste avontuur van hun leven. Oom Andrew is een tovenaar en hij wil zijn kunsten wel eens op Digory en Polly uitproberen. Hij tovert ze weg naar vreemde werelden. Uiteindelijk komen ze in Narnia terecht. Daar maken ze mee hoe de eerste koning en koningin gekroond worden, en hoe de leeuw Aslan de dieren leert praten. Maar ze hebben ook tegen hun zin de slechte koningin jadis wakker gemaakt en naar Narnia meegenomen. Zal het hun lukken om dat grote kwaad weer goed te maken. En zal Digory s moeder, van wie hij zoveel houdt, misschien niet hulp van Aslan weer beter worden?

Mijn mening:
Iedereen kent de films van Narnia wel. Het is niet het begin van de boekenreeks. De boekenreeks begint bij Digory en Polly. Het begint allemaal ontschuldig en volle avontuur met Digory en Polly door een bepaalde gangetje bij een oom van Digory komen. Dan begint het volle avontuur met ringen.

Wie zijn die mensen die daar als standbeelden zitten.
Polly vertrouwd de vrouw niet die ze ontmoeten. Digory is wat naïef en denkt dat de vrouw goede bedoelingen heeft. Wat natuurlijk niet zo is ze wil de gewone wereld waar ze in leven overnemen.
Aslan komt te voor schijn en maakt Narnia. Digory mag een speciaal opdracht van Aslan doen.

Vanavond komt deel drie De reis van drankenschip op televisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *