Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Het Dieselschandaal – Jack Ewing.

Het dieselschandaal

  • Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
  • Nederlandstalig
  • 9789401605465
  • mei 2017

Bedank hierbij Xander Uitgevers voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

Wat niemand voor mogelijk hield, werd in september 2015 bevestigd: het respectabele Volkswagen heeft gefraudeerd en zijn klanten belazerd. De Duitse autofabrikant sjoemelde met uitstootgegevens van miljoenen auto’s, waardoor deze dankzij illegale sjoemelsoftware veel schoner leken dan in het dagelijks gebruik op de weg. Dat dieselauto’s milieuvriendelijk zijn, is een leugen die door Volkswagen in de wereld is geholpen. De fraude lijkt onder meer het gevolg van een moordende concurrentiestrijd met Toyota, druk van de aandeelhouders en vooral van de nietsontziende ambitie in de boardroom, waar Ferdinand Piëch en Martin Winterkorn de hoofdrollen opeisen. Het dieselschandaal is gebaseerd op diepgaande research en niet eerder gepubliceerde insidersverhalen. Van de eerste signalen tijdens het nazitijdperk tot de keiharde frauduleuze praktijken van de afgelopen jaren. Dit boek is een rauw en onthutsend portret van een bedrijf dat lijdt onder het principeloze kapitalisme van de eenentwintigste eeuw.

Mijn mening:

Het duurde even voor ik het boek uit had maar er zaten veel feiten over de Volkswagen group. Hoe het tot stand is gekomen tot ze betrapt worden op de fraude van diesel.

Het hele geschiedenis over tweede wereldoorlog gedeelte vond ik het interessante want daar word het opgebouwd en lees dat ze helemaal niet heilig zijn geweest tijdens de opbouw van volkswagen auto’s en waarvoor de kever eerst diende en hoe de auto eerst heette.

De achterliggende gedachte van Hitler komen in het boek ook te weten al zijn de meeste van Hitler wel bekend.

Schrok wel dat er in de fabrieken ook gevangenen hebben gewerkt voor ze naar andere kampen gingen. Deze informatie wist ik niet. Dat maakt het beeld helemaal compleet.

Het is een interessant boek als je meer erover wilt weten over het hele bedrijf. Ik vind overigs niet dat het onder misdaad hoort te staan maar onder biografie. Er wordt veel over de familie geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *