Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Het Bombardement – Ate De Jong.

Het bombardement

  • Uitgever: Thomas Rap
  • Nederlandstalig
  • 288 pagina’s
  • 9789400402140
  • november 2012

Achterklep:

Op dinsdag 14 mei 1940, aan het begin van de middag, klinkt overal in de stad het luchtalarm. Een zwaarbewapend konvooi van de Luftwaffe is vanuit Duitsland onderweg om Nederland tot overgave te dwingen. Hun doel is Rotterdam, hun missie onherroepelijk. Terwijl de Rotterdammers zichzelf in veiligheid proberen te brengen, wordt om hen heen het historische centrum van hun stad weggevaagd. Een van de grootste Nederlandse oorlogstrauma’s.

In de roman Het Bombardement keert een grootvader samen met zijn kleindochter terug naar de stad van zijn verleden. Hij denkt terug aan hoe hij zich als eenvoudige bakkersknecht samen met zijn broer voorbereidde op een belangrijke bokswedstrijd, hoe hij kennismaakte met de vrouw van zijn leven – en haar onuitstaanbare verloofde –, en hoe het bombardement op Rotterdam hem dwong een keuze te maken met ingrijpende gevolgen.

Mijn mening:

Het is heerlijk lezend boek, makkelijk geschreven. Het begint bij de opa van Mia. Hij verteld over zijn verleden tijdens de oorlog.

Mia komt daardoor achter haar familie wat ze nog niet wist. Het is een echt liefdesverhaal. Een echte klassieker in de Nederlandse boeken. Een goed boek om een beetje het idee te krijgen wat er toen is gebeurd. Hoef er niet veel over te zeggen. Het leest snel weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *