Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Het boek van Voorheen ( De eiland 1) – Jen Minkman.

YA- auteur Jen Minkman

Dankzij auteur Jen Minkman mag nogmaals een boek van haar recenseren. Doe dat natuurlijk met veel liefde. Het boek komt uit eind april.

Achterklep:

De zestienjarige Leia woont al sinds haar tiende in het landhuis en leidt daar een geïsoleerd leven, samen met de rest van de jongeren. Diep vanbinnen is ze altijd nieuwsgierig geweest naar wat er schuilt achter de Muur die het eiland in tweeën deelt.

Wanneer ze op een avond wegrent van Sol, hun wrede leider, ontmoet ze Walt, een van de Dwazen van achter de Muur. Hij vertelt een heel andere waarheid dan waarmee ze is opgegroeid. Wat blijft er nog over van haar wereld als de Muur uiteenvalt?

Het Boek van Voorheen zet de lezers aan het denken over hun cultuur, de wereld waarin ze leven en de plek die ze innemen. Hoeveel van die wereld neem je aan zonder het in twijfel te trekken?

Mijn mening:

Een makkelijk lezend boek, spanning wordt langzaam opgebouwd. Je leert eerst Leia kennen hoe zij in het leven staat en hoe haar cultuur in elkaar steekt. Naar een paar hoofdstukken leer je ook Walt kennen die aan de andere kant vn de muur woont. Maar ook een andere cultuur heeft.

Het duurt wel een tijdje voor ze elkaar ontmoeten, verder is het een leuk verhaal. Zet je ook wel aan het denken.
Bepaalde situatie’s hadden beter uitgewerkt kunnen worden. na de helft van het boek begint het pas echt het verhaal. Dat had voor mij wel eerder mogen beginnen.

Voor iedereen is dit boek zeker weten te lezen. Het is een fijn boek en voor jeugd erg herkenbaar met onze eigen wereld en eigen cultuur. Machtsvertoon van de regeringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *