Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Heleen – Johan Steenhoek.

Heleen

  • Uitgever: Futuro Uitgevers
  • Nederlandstalig
  • 200 pagina’s
  • 9789492221599
  • oktober 2016

Bedank hierbij Futuro uitgevers voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

Autobiografische roman over liefde en loslaten

Tijdens zijn vakantie op Ameland hakt Eric de knoop door. Als hij terug is, wil hij alles veranderen. Hij zal zijn opvolgers inwerken en eindelijk de tijd hebben om van het leven te genieten. Als Erics vrouw Heleen in het ziekenhuis belandt, wordt inderdaad alles anders. Maar niet op de manier waarop Eric had gehoopt.

Hij gaat een onzekere tijd tegemoet, waarin hij terugdenkt aan de mooie momenten die hij samen met Heleen heeft beleefd. Ondertussen loopt hij tegen allerlei obstakels in de zorg aan en zoekt hij steun bij zijn familie en vrienden. Het wordt voor Eric nog lastiger als hij verliefd wordt op Brigitte en een relatie met haar begint. Nuchter en liefdevol laat hij zijn oude leven los en omarmt het nieuwe.

Mijn mening:

Een indrukwekkend boek over Johan en zijn vrouw Heleen. Alles loopt goed en Johan denkt erover om zijn zaak over te laten nemen zodat hij meer vrije tijd kan door maken met zijn vrouw Heleen. Helaas gebeurt er dan iets wat niemand zag aan komen.

Heleen krijgt een hersenbloeding en zal nooit meer hetzelfde worden. Johan schrijft alles op hoe hij zich voelt en wat hij en heleen meemaken.

Hij neemt je elke dag mee hoe het allemaal in zijn werk gaat en waar het in de zorg nog beter zou kunnen.

Ondanks het best treurig is probeert Johan nog wat van zijn leven te maken. Je begrijpt hem volkomen dat het moeilijk is.

Een boek dat je niet zomaar zou kunnen wegleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *