Hart van Glas ( Gaia 1) – Miranda Peters.

De Gaia-trilogie 1 - Hart van glas

  • Uitgever: Dutch Venture Publishing
  • Nederlandstalig
  • 290 pagina’s
  • 9789492585134
  • december 2017

Bedank hierbij Dutch Venture Publishing voor het beschikbaar stellen van dit boek.

Achterklep:

Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen.
Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze bovenmenselijke kracht bezit.
Dan ontmoet ze Siem en wordt ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleeft Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen – of misschien toch wel?

Mijn mening:

Een boek dat dichtbij afspeeld. Groningen komt er regelmatig in voor. Tot de universiteit tot de grote markt.

Aangezien ik zelf in het noorden woon is het hartstikke leuk om te lezen hoe een auteur het beschrijft.

Hester is een eigenwijze meid en erg serieus in der leven. Tot ze vreemde dromen heeft met een jongen erin. Ze denkt dat hij niet echt bestaat maar is dat wel zo? Daar kom je steeds meer achter.

Hier en daar loopt het verhaal met minder vaart erin en mis je de spanning. Op het einde word het echt goed gemaakt betreft spanning.

Een ideaal boek om lekker thuis te lezen op de bank of op vakantie. Heb er zeker van genoten. In vier dagen had ik hem uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten