Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Harry Potter en de vuurbeker (Harry Potter 4)- J.K. Rowling.

1079278

achterklep:

Zoals ieder jaar brengt Harry Potter de zomervakantie door bij zijn vreselijke oom en tante, waar de sfeer dit jaar extra gespannen is doordat hun verwende zoontje Dirk op dieet is. Harry kan dan ook niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde jaar te beginnen.
Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal.
Harry weet dan nog niet, dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden, waarbij ook leerlingen van buitenlandse toverscholen vertegenwoordigd zullen zijn. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren. Ondertussen zijn er allerlei tekenen die erop wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan wordt steeds groter…

mijn mening:

Harry Potter begint aan zijn vierde jaar, hij gaat weer een spannende tijd tegemoet. Wk Zwerkbal waar Harry heen gaat met Ron en Hermelien en de familie Wemel. Hij ziet nu in dat er meer is dan alleen Zweinstein.  Tijdens de Wk Zwerkbal gebeuren er vreemde dingen. De duistere teken komt te voorschijn, De dooddoeners van Voldermort komen dan ook nog eens op de camping terrein

Eenmaal op Zweinstein verteld Pekenmentus wat er gaat gebeuren in dit jaar van Zweinstein. Hij verteld dat er een school toernooi word gehouden wat jaren gelede stop is gezet, Harry is te jong om mee te doen maar wil graag kijken. Maar dan gebeuren er nog vreemdere dingen. Hij is namelijk nog geen 17 jaar. Maar word zijn naam in de Vuurbeker getrokken. Er moet meer aan de hand zijn.

Het is weer een heerlijk boek om te lezen. Het ging weer lekker snel zonder dat ik het door had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *