Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Harry potter en de steen der wijzen ( Harry Potter 1)- J.K. Rowling.

1033918

achterklep:

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

mijn mening:

Een heerlijk boek in te lezen en helemaal in het wereldje van Harry Potter te zitten. Ik heb dit boek toen ik jonger was ook wel gelezen maar is zo lang geleden.

Harry snapt nog niks van zijn tovenaar kunsten en wist eerst niet eens dat hij een tovenaar was. Tot Hagrid bij hem komt om hem op te halen. De dreuzels zijn stiefouders en stiefbroer laten schrikken. Ze laten hem maar niet gaan naar Zweinstein.

Harry heeft ook niet in de gaten dat hij beroemd is in het tovenaars wereld maar dat word hem langzaam aan duidelijk. Het eerste jaar van Zweinstein leert hij ook veel over zijn eigen ouders. Hij maakt vrienden met Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Gewoon een heerlijk boek om te lezen.  Hij blijft de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *