Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Harry Potter en de Relieken van de dood ( Harry Potter 7 ) – J.K. Rowling.

achterklep:

Harry staat voor een duistere, gevaarlijke en haast onmogelijke taak: hij moet de overgebleven Gruzielementen van Voldemort opsporen en vernietigen. Nooit eerder voelde Harry zich zo eenzaam en onzeker over zijn toekomst. Maar het is aan hem om de kracht te vinden om de zware taak goed te volbrengen. Om zonder angst of aarzeling aan zijn lange, zware reis te beginnen, moet Harry eerst zijn veilige omgeving verlaten…

In deel 7, het allerlaaste deel in de Harry Potter-serie, geeft J.K. Rowling eindelijk antwoord op vragen die fans al jaren beantwoord willen zien. Opnieuw bewijst Rowling een meester in het vertellen van verhalen vol onverwachte wendingen te zijn. Ook dit boek zal weer verslonden worden!

Nu auteur J.K. Rowling het allerlaatste deel van haar succesvolle Harry Potter-serie heeft afgerond, is haar hart gebroken. De schrijfster zegt ‘in rouw’ te zijn, het afscheid van alle personages viel haar zwaar. Eerder werd al bekend dat een aantal hoofdpersonen het niet overleeft in het allerlaatste boek. Maar Rowling is vooral ook trots op haar prestatie. Ze kan zelf nog nauwelijks geloven dat ze na al die jaren echt een einde aan de serie heeft geschreven. Rowling is van mening dat het zevende deel uit de serie haar beste werk is.

Wat kunnen we verwachten in het zevende deel van Harry Potter?
– Harry Potter wordt 17 jaar;
– Harry gaat aan zijn zevende schooljaar beginnen op Zweinstein (als de school tenminste open gaat na de zomervakantie). Hij mag voor het eerst ook toverkunst gebruiken buiten Zweinstein;
– Bill, de broer van Ron Wezel, gaat trouwen met zijn grote liefde Fleur;
– Er zal een beslissend gevecht zijn tussen Harry en Voldemort.

mijn mening:

Dit is het laatste deel van Harry Potter. Er is veel gebeurd nadat de vorige schoolhoofd is overleden. Professor Sneep is nu de schoolhoofd. Sneep heeft veel dingen veranderd voor Voldermort.

Dooddoeners en Dementors zijn volop aanwezig op Zweinstein. Voldermort zou volgens zeggen iets hebben verstopt op Zweinstein. Klopt dat? Is Draco echt zo slecht als zijn vader?

Daar kom je ook allemaal achter in dit laatste deel. Helaas zullen er paar personages overlijden tijdens gevechten in het boek. Het boek leest heerlijk zoals de rest van de boeken.

Je zit vanaf het begin alweer in het boek. Het is een verlossend slot. Het is helaas het einde van de zevendelige serie van Harry Potter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *