Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Harry Potter en De halfbloed prins ( Harry Potter 6) – J.K. Rowling.

achterklep:

Het land wordt geteistered door vreemde rampen en aanslagen, en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onhellspellende mist. In de Ligusterlaan zit Harry Potter s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat Perkamentus hem bij de Duffelingen op komt zoeken en dat niet wachten kan tot Harrys terugkeer naar Zweinstein? Zou het iets te maken hebben met de oude profetie die Harry aan het elnd van zijn vijfde schooljaar gehoord heeft?

Harrys zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen…

mijn mening:

Het begint best rustig bij Harry Potter, die bij zijn oom en tante woont. Harry krijgt bericht dat hij om 11 uur word opgehaald door Perkamentus die hem daar weg haalt.

Oom en tante zijn bang voor tovenaars en heksen, ze zijn bang voor het onbekende wat er gaat gebeuren. Voldemort is echt terug.

Is Sneep echt te vertrouwen en wie is de halfbloed prins? Hermelien vertrouwd het lesboek niet. Die denkt dat Voldemort er achter zit.  Wat heeft Draco met Sneep te doen? Wat deed hij bij wegisweg?

Zelf vond ik deze boek minder spannend dan de afgelopen vijf delen van deze serie. Nu is het afwachten wat er allemaal in de laatste deel gaat afspelen. Dat is dan ook boek twaalf die ik dan dit jaar heb uitgelezen. Ben goed op schema met mijn leesdoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *