Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Harry Potter en de gevangene van Askaban ( Harry Potter 3) – J.K. Rowling.

871319

achterklep:

Voordat Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinstein kan beginnen, moet hij de zomervakantie doorbrengen bij zijn gemene oom en tante en vervelende neefje Dirk. Door een magisch ongelukje komt hij ’s avonds laat opeens op straat te staan. Dan blijkt, dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Voldemort, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het wellicht op Harry gemunt.

Er volgt een enerverend schooljaar met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen.
De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben

mijn mening:

Harry Potter gaat de derde jaar in van Zweinstein. In de vakantie bij Duffelings gaat het niet helemaal goed.  De tante van Dirk komt langs,

Nadat Harry op straat komt te staan maakt hij heel wat mee, Hij reist met een bus voor verdwaalde tovenaars.

Het word een spannend jaar, veel nieuwe vakken en Hermelien neemt veel hooi op haar vork. Met extra veel vakken die ze erbij heeft gedaan.

De school word ook nog eens extra bewaakt, door dat er een gevangene uit askaban is ontsnapt. Harry en zijn vrienden ontdekken natuurlijk hoe het precies. Zullen zij het ook allemaal recht trekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *