Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Harry Potter en de geheime kamer (Harry Potter 2)- J.k.Rowling.

2954426

achterklep:

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Het blijkt echter een hele heksentoer te zijn om daar te komen, zodat Harry en zijn vriend Ron ten slotte in een vliegende auto naar school gaan.
Na alle avonturen van het eerste schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden, maar niets blijkt minder waar. Een mysterieuze stem roept hem, er vinden aanslagen plaats en Harry ontdekt een wel heel bijzonder dagboek

Mijn mening:

Dit is het tweede jaar van Harry Potter op zweinstein, In het begin van het verhaal word hij lastig gevallen door een huis-elf. Die probeert hem te waarschuwen dat het gevaarlijk is om naar Zweinstein terug te keren. Ze missen de trein naar Zweinstein, beslissen om zo toch op school te komen de vliegende auto van meneer Wemel te pakken.

Harry potter en zijn vrienden gaan weer op avontuur in de tweede schooljaar. Het brengt hen weer overal en komen ook achter hoe leraren te werk gaan.

Lossen ze het probleem op met de geheime kamer? Daarvoor zal je het boek moeten lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *