Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Hannah heet ik ( Hannah Cohen) – Mirjam Meijer.

Hannah heet ik, Hannah Cohen

  • Nederlands
  • 112 pagina’s
  • Stichting Amphora Books
  • juni 2013

Wil stichting Amphora Books bedankt voor dit boekje, Vind dat er meer aandacht naar deze uitgeverij mag gaan omdat het toch een stukje geschiedenis heeft en één van de weinige uitgeverij dat joodse achtergronden heeft. 

Wil ze hierbij bedanken voor hun vertrouwen. 

Achterklep:

‘Hannah heet ik – Hannah Cohen’ is een verhaal over twee gezinnen, één joods, één niet-joods, die met elkaar verbonden raken. Aanvankelijk, in de oorlog, alleen nog maar vluchtig. Na de oorlog worden de banden nauwer en op een bepaald moment zelfs, benauwend. Mirjam Meijer (1946) is geboren in Amsterdam en verblijft tegenwoordig, met haar echtgenoot, in Mechelen, België. Zij debuteerde in 1996 met Mijn broer Ischa, het verhaal van een Joods gezin. Mirjam Meijer vertelt hierin openhartig over de problematische relatie tussen Ischa, zijn vader Jaap Meijer – de controversiële historicus, en zijn moeder Liesje Voet.

Mijn mening:

Het is een dun boekje en het leest wel makkelijk weg. Het wordt verteld in het begin door Hannah. En daarna door het buurmeisje Els. Dan is het de beurt aan dan al een hoogbejaarde Rosa die dementerd is en haar dochter elke zaterdag ziet. Dan komt ook de tweede wereld oorlog meer naar voren in de gedachten van Rosa. Haar gedachten gaan alle kanten op en kan niet echt focussen. Dan loopt er in de verzorgingstehuis nog een dokter rond die Simon Cohen heet.

Het boek was veel te snel uit en miste veel dingen en voelde te opvlakkerig aan het hele verhaal. Nederlandse taal was beter te volgen en makkelijk leesbaar.

Wil de stichting bedanken voor het toesturen van de recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *