Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Gevangen in dillema’s – Norman Jansen.

Gevangen in dilemma's

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789492939609
  • Druk: 1
  • maart 2021
  • 232 pagina’s

Bedankt hierbij de uitgeverij voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

Ze gaan voor elkaar door het vuur, gemeenschappelijk bloed vloeit immers door hun aderen. Vanuit hun erbarmelijke en uitzichtloze situatie in Venezuela proberen Rafaely en Sharina een beter bestaan op te bouwen op het nabijgelegen eiland Curaçao. Met gevaar voor eigen leven wagen zij – op illegale wijze – de overtocht naar het tropische eiland, in de hoop hun achtergebleven familieleden te voorzien van voldoende financiële middelen om daar in Venezuela te overleven. Tegelijkertijd vertrekt aan de andere kant van de wereld een Nederlandse jongen vol goede moed naar het onbekende avontuur, op dat moment nog in het ongewis van het onwerkelijke drama dat hem en zijn familie te wachten staat. Onbedoeld raken ze betrokken bij schokkende – en haast onmenselijke – incidenten waarbij criminele organisaties geen enkele vorm van geweld schuwen. Op nog geen steenworp afstand, en onder de tropische zon, genieten toeristen ondertussen van hun welverdiende vakantie. Onwetend van het drama dat zich vlak voor hun voeten afspeelt. Over de auteur Norman Jansen, auteur van o.a. ‘De stilte van het water’ en ‘Een gemakkelijke prooi’, heeft met ‘Gevangen in dilemma’s’ wederom een bijzonder verhaal geschreven waarin hij zijn eigen ervaringen heeft verwerkt. Norman is al decennia werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee waarbij hij verschillende disciplines van het vak heeft doorlopen. Vanuit zijn kennis en ervaring bij het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel, maar ook vanuit zijn verblijf in het Caribisch gebied en West-Afrika, heeft hij zich toegelegd het schrijven van (non-) fictie. Het zijn juist die bijzondere ervaringen die hij gebruikt om de persoonlijke omstandigheden van slachtoffers van gruwelijke misdrijven zoals mensenhandel een menselijker gezicht te geven.

MIjn mening:

Gebaseerd op waargebeurd verhaal. Het begint direct al spannend. Je wilt snel weer doorlezen.

Het verhaal gaat over drie hoofdpersonages. Elk met hun eigen verhaal. Alle drie aangrijpend om te lezen. De drie personen hebben hun eigen dromen.

Veel van deze dromen worden geen werkelijkheid want er komen criminele om de hoek kijken.

De drie personages hebben hun eigen dillema om te bestrijden. Het blijft een treurig verhaal over mensenhandel en drugssmokkel. Uitbuiting van mensen wat ook veel op curaçao afspeeld. Is voor veel mensen onzichtbaar ondanks het op drukke toeristenplekken afspeeld. Dat maakt het nog erger. Weet ook dat er in Nederland ook veel speeld over mula(muizeldieren) personen dat wordt gebruikt om de misdaad te verdoezelen.

Muizezels wordt bij de cyber oplichting veel gebruikt en is ook internationaal. Politie geeft hier ook veel informatie over. Nu met deze rare gebeuren in de wereld is dat stukje nog meer aan de orde.

Het is weer een aanrader om dit boek te lezen. Een spannend en informatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *