Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Geen betere vriend – Robert Weintraub.

Geen betere vriend

  • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
  • Nederlandstalig
  • 400 pagina’s
  • 9789045214214
  • april 2017

Bedank Karakter uitgevers voor het beschikbaar stellen van dit exemplaar.

Achterklep:

‘Hartverwarmend en schrijnend tegelijk.’ – Chicago Tribune

‘Een buitengewoon en aangrijpend verhaal van een unieke held tussen medegevangenen van de Japanners tijdens WOII: een loyale Britse Pointer genaamd Judy.’ – Kirkus


Een New York Times-bestseller

Geen betere vriend is het verhaal van Judy, de enige hond die tijdens de Tweede Wereldoorlog officieel een krijgsgevangene was in een jappenkamp op Sumatra. Samen met Nederlandse, Engelse en Amerikaanse gevangenen werd Judy blootgesteld aan beestachtige wreedheden, tropische ziektes en ondraaglijke hitte waar velen aan ten onder gingen. Maar de band die de soldaten met Judy kregen, gaf hun de moed om dit alles te doorstaan. Ze probeerden allemaal om Judy ongehavend door de ontberingen van het leven in het kamp te loodsen en vergaten daarbij hun eigen leed. Dat was hun redding.

Geen betere vriend is een uniek stuk geschiedenis, zowel over de Tweede Wereldoorlog als over het leven in een jappenkamp en de unieke band die alleen tussen een hond en zijn baasje kan bestaan. Het is een boek dat een breed publiek zal aanspreken.

 

Mijn mening:

Heb er lang over gedaan voor mijn doen. Vakantiebieb kwam er tussen maar vond wel dat ik tijd moest nemen voor dit prachtig ontroerend verhaal over Judy.

Judy is een engelse pointer een rashond dat vaak wordt gebruikt met de jacht.

Het verhaal begint met dat Judy wordt geboren. Als pup al op avontuur wil. Dat avontuur krijgt ze dan ook.

Frank leren we pas later in het verhaal kennen. Judy is een super toffe hond dat zelfs mijn vriendin had kunnen  worden. De meeste honden zijn ook gek op mij en ik op hen. Dit is dus boek 6 voor deze maand.

Dit boek is een echte aanrader om te lezen. Je leert er zoveel van maar ook hoe gruwelijk Jappen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *