Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Francien, laat je tieten nog eens zien – Francien Regelink.

Francien, laat je tieten nog eens zien

  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Nederlands
  • E-book
  • 9789021561820
  • Druk: 1
  • februari 2016
  • 179 pagina’s
  • EPUB met digitaal watermerk

Achterklep:

In Francien, laat je tieten nog eens zien vertelt Francien Regelink over haar ervaring met sexting en de gevolgen ervan. Toen ze 15 jaar was, maakte zij een screenshot van haar borsten en stuurde dat aan de coolste jongen van de school, in de veronderstelling dat het ‘for his eyes only’ was. Daar dacht hij anders over. Want enige tijd later hingen ze door de hele school. Regelmatig verschijnen berichten over sexting in het nieuws. Door social media als Instagram en Snapchat gaat de verspreiding van dit soorten beelden tegenwoordig veel sneller en verder – en zijn de gevolgen veel ingrijpender. De kracht en humor waarmee Francien over deze gevolgen schrijft zijn overweldigend en indrukwekkend, net als de manier waarop zij deze negatieve ervaring uiteindelijk – met vallen en opstaan – in haar voordeel heeft laten werken. Wijzigen

Mijn mening:

Dit boek was een echte herinnering aan mijn eigen middelbare schooltijd. Ben rond dezelfde tijd als Francien ook in aanraking gekomen met Sexting hoe het tegenwoordig heet. Gelukkig is er nu veel meer geregeld in de wet met de digitale wereld van vele jongeren. Zal daar zelf nog een storytime aanwijden omdat ik vind dat iedereen het wel mag weten.

De auteur heeft tegenwoordig een nieuwe boek geschreven bij uitgeverij Blossom Books. Dat boek wil ik dan ook echt lezen ook voor mijn toekomstige kinderen mocht ik die krijgen.

Francien laat duidelijk zien hoeveel impact het heeft op haar verdere leven. Ik herkende haar gevoelens volledig en zal het ook altijd begrijpen. Wordt ook altijd kwaad op mensen dat veel dingen veel te licht opnemen en het gevaar en verdriet niet zien. De meeste mensen zijn alleen maar bezig met zichzelf en zien een ander eigenlijk helemaal niet. Als puber is het niet anders omdat je lichaam al veranderd. De hele omgeving en vele hormonen spelen ook mee.

Kan er heel lange recensie van maken maar dat heeft geen enkele zin. Dit boek is een aanrader om als tiener zelf te lezen of samen met je ouder te lezen. Ook de nieuwe boek van Francien.

One Reply to “Francien, laat je tieten nog eens zien – Francien Regelink.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *