Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Elin ( Prinsses van de dageraad 1) – Thea Stilton.

Prinsessen van de Dageraad 1 - Elin

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 9789085925354
  • Druk: 1
  • december 2019

Bedank hierbij De Wakkere Muis voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

In het Grote Rijk van de nakomelingen van de Vijf Prinsessen van Fantasia, was het lang rustig en vredig geweest. Maar uit het niets begon het Rijk van het Eeuwige IJs te smelten, terwijl het Rijk van het Zand oprukte en er steeds meer delen van het Grote Rijk werden bedekt met zand. Het verval zette in, de terreur rukte op. In deze duistere sferen begon er iets te broeien. Bewoners vertrouwden elkaar niet meer en herinneringen aan mooie tijden verwaterden. De nakomelingen probeerden het tij te keren. Tevergeefs. Maar nu is de dag aangebroken waarop, volgens een oude profetie, vijf meisjes tegenover de kracht van het Kwaad, een Kroon van Licht zullen zetten en de vrede in het Grote Rijk zullen laten terugkeren.
Fantasy page-turner voor meiden!

Mijn mening:

Dit boek past perfect nu in de week van het voorlezen. Een prachtig voorleesboek is dit over vijf meiden dat afstammen op een heel groot rijk.

Er dreigt een groot gevaar te komen. De grote gevaar is de duistere heer. Als je de serie de prinsessen van Fantasia hebt gelezen dan weet je dat deze meiden afstammen van deze prinsessen. Ze weten niet dat ze daar familie van zijn. Daar gaat vooral dit deel over.

Zal Elin haar missie voltooien? Zal ze de erfgenamen vinden? Dit boek is ook te doen voor jongens als ze van avontuur en kastelen houden.