Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Een weeffout in onze sterren – John Green.

9200000026145467

achterklep:

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder gods blij maakt dat hij lééft.

mijn mening:

In het begin vond ik dat god nogal benadrukt in het verhaal kwam, maar zodra ik verder in het verhaal kwam ging het steeds meer over Hazel en Augustus. Het gaat over een boek die ze samen gaan lezen, omdat die rare einde heeft willen ze antwoorden op hun vragen die voor de auteur hebben.

Maar de auteur woont in Amsterdam, beide personen hebben kanker gehad of bijna schoon van kanker. Gus is al veertien maanden schoon voor ze de reis gaan maken naar Amsterdam.

Het is een korte liefdesverhaal waar de rot ziekte Kanker in voorkomt. Het gaat hen eerst erg goed voor de wind. Ze zijn redeijk behandelbaar. Gus is achter gekomen dat hij kanker weer terug heeft. Voor de verdere verhaal zal je zelf het boek in moeten kruipen.

Al is het een fictief verhaal en niet op waarheid berust, iedereen heeft wel mensen gekend met kanker’overleefd of niet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *