Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Een gemakkelijke prooi – Norman Jansen.

Een gemakkelijke prooi

  • Uitgever: Futuro Uitgevers
  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789492939463
  • Druk: 1
  • juli 2020
  • 218 pagina’s

Bedank hierbij Futuro Uitgevers voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

Ze kennen elkaar niet, wonen duizenden kilometers bij elkaar vandaan, maar Thiemo en Youssef hebben meer met elkaar gemeen dan ze lief is. Afkomstig uit verschillende culturen en met totaal andere achtergronden nemen deze jongens onbedoeld de verkeerde beslissingen.
Het gevolg is vernedering en mensonwaardige gebeurtenissen. Ongewild komen zij terecht in de keiharde wereld van de georganiseerde misdaad, krijgen te maken met geweld, verleiding, en sextortion. Er ontstaan levensgevaarlijke situaties en hun lot lijkt bezegeld.
Gebaseerd op waargebeurde feiten geeft de nieuwste roman van Norman Jansen een indrukwekkend en wellicht wel schokkend inzicht in het leven van minderjarige slachtoffers van mensenhandel.
Over de auteur
Norman Jansen is al ruim dertig jaar werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee waarbij hij verschillende disciplines van het vak heeft doorlopen. Vanuit zijn kennis en ervaring bij het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel, maar ook tijdens zijn langdurig verblijf in het Caribisch gebied en recentelijk ook in West Afrika, heeft hij zich inmiddels toegelegd op het schrijven van fictie en non-fictie.
Het zijn juist die bijzondere ervaringen die hij gebruikt om de persoonlijke omstandigheden van slachtoffers van mensenhandel en mensensmokkel, een menselijker gezicht te geven.Eerder schreef hij al de roman “De stilte van het water’ (waarvan ook recent de Engelse vertaling “Calm Waters’ is verschenen), gebaseerd op zijn ervaringen op Haiti en Tortola waarbij het leven van een jonge moeder wordt beschreven.

Mijn mening:

Een boek dat constant kippenvel laat beleven. Vanaf pagina één is er genoeg spanning en wil je meer weten.

Toen ik aan het boek was begonnen kwam in het nieuws dat de president van Mali aftreed. Mali is behoorlijk in het nieuws en volg het dan ook. Kreeg door dat de president aftreed nog meer gaan verdiepen in de mensen daar.

Burkino faso wordt ook vaak genoemd en dat stukje ken ik wel een beetje doordat mijn zusje daar is geweest door stage.

De gehele verhaal blijft je hele tijd echt bij. Kippenvel gaat niet echt weg. Plot is dan ook best wel duidelijk. Dit boek zal bij mij dan ook blijven hangen.

De onderwerpen gaan over lovergirl, mensenhandel en mishandeld maar ook seksueel misbruik en natuurlijk geweld en drugs. Een belangrijk boek voor jongeren om te gaan lezen. Je leeft met beide personages mee en je begrijpt ze ook echt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *