Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Echte mannen eten geen kaas – Maria Mosterd.

Echte mannen eten geen kaas

  • Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij van
  • Nederlandstalig 
  • 186 pagina’s 
  • 9789055159048 
  • oktober 2009

Achterklep:

Tot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel gewoon meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland,en wil wel wat meer spanning in haar leven. Of stoer zijn, zoals dat groepje jongens dat rondhangt op het parkeerterrein van de school. Hoe zou het zijn als een van die jongens haar vriendje was? Maria’s fantasie lijkt werkelijkheid te worden: een van hen, Manou, spreekt haar aan. Wat ze niet weet, is dat Manou een loverboy is. Zes jaar later schrijft Maria dit bloedstollende verslag van haar jaren met Manou. De jongens die haar haar normale jeugd hebben ontnomen, en die de meeste mensen kennen als loverboys’, waren voor haar pooiers, drugs-, wapen- en mensenhandelaars. Geweld, (groeps)verkrachtingen, handel in meisjes, drugssmokkel: Maria heeft veel meegemaakt en gezien. Ze heeft er een authentiek en onthullend verhaal over geschreven. Openhartig vertelt ze over haar tegenstrijdige gevoelens voor Manou, en haar strijd om aan hem te ontkomen: fysiek, maar vooral mentaal. Wat Maria heeft meegemaakt is schokkend; hoe ze erop terugkijkt is buitengewoon ontroerend. Nu met 16 extra pagina’s Maria vertelt…

Mijn mening:

Heb dit boek al jaren terug gelezen en recensie ooit op plazilla geplaatst maar nooit aan toe gekomen om hem hier te plaatsen.

Dit was het eerste boek wat ik van haar las en had hem toen destijds snel uit. Ondanks het een heftig onderwerp is en nog altijd is.

Ze heeft het zwaar te verduren met Manou. Haar andere boeken moet ik nog lezen maar komen ook zeker aan bod als ik zo ver ben.

Ken je iemand die in aanmerking is gekomen door een verkeerde jongen of meisje probeer er voor diegene te zijn en probeer hulp voor hem/haar te zoeken.

Je zal het boek zelf moeten lezen om er een oordeel over te hebben, veel journalisten vonden het toen nodig om haar verhaal in twijfel te trekken. Maar daar ga ik niet over maar over dit soort dingen lijkt mij niet dat je er over liegt ondanks het klinkt dat het niet kan gebeuren in ons Nederland. Het gebeurd nog veel te vaak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *