Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Duister Carnaval (De Bieb-bende 2) – Micheal Reefs.

De Bieb-bende – Duister Carnaval

  • Uitgever: Stormsteen
  • Nederlandstalig
  • 280 pagina’s
  • 9789082190908
  • maart 2014

Bedank Uitgeverij Stormsteen en de auteur voor het beschikbaar stellen voor deel twee van de serie.

Achterklep:

In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai, sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan nemen Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie de zware taak op zich om Zuidbaai van de ondergang te redden en richten de Bieb-bende op. Na het bevrijden van de eerste Hemelrijder lijkt de rust in Zuidbaai teruggekeerd te zijn. De Bieb-bende stort zich vol enthousiasme op het maken van een grote praalwagen voor carnaval. Daarmee hopen ze de eerste prijs in de wacht te slepen. Maar al snel eist een naderend onheil al hun aandacht op. Melanie is ervan overtuigd dat ze deze maand opnieuw hun krachten moeten bundelen om de tweede Hemelrijder te redden en zo te ontkomen aan de Man met de Bijl. Maar zou het hen wel lukken nu Roy zich plotseling tegen hen lijkt te keren? En welke rol speelt de geheimzinnige tweeling die telkens roet in het eten gooit? De Bieb-bende is helemaal klaar voor de moderne tijd. Met QR-codes bij ieder hoofdstuk, gaat het verhaal online verder. Praat mee over de verhaallijn, lees extra informatie en deel je voortgang via Facebook, Twitter of Google+. Een uniek concept, waardoor je het avontuur op een geheel nieuwe manier beleeft. Daarnaast is er een gratis app te downloaden om de Bieb-bende op de voet te volgen en hun uitdagingen aan te gaan.

Mijn mening:

Het was een spannend verhaal maar wat heeft de bibliothecaresse Angelique met hele geschiedenis te maken. Waarom werkt zij tegen?

Vriendschap staat centraal in dit boek. Vele mensen zagen dat ik dit boek las en mijn vriend zijn werkgever daar de dochter van heeft dyslexie en heeft ook over de bieb bende gehoord en wil die ook gaan lezen. Moedig het dan ook aan.

Dat zijn nog eens mooie complimenten voor de auteur. Hij weet kinderen te boeien en zelfs aan het lezen te krijgen. Heb weer genoten van dit boek. Kijk dan ook uit naar deel 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *