Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Drakendal ( Bovenwereld 1) – Scarlett Thomas

Bovenwereld 1 - Drakendal

  • Uitgever: Uitgeverij De Fontein
  • Nederlandstalig
  • Hardcover
  • 9789026142840
  • 368 pagina’s

Dit boek staat dit jaar in de vakantiebieb.

Achterklep:

Drakendal is het eerste deel in de spannende, magische en humoristische serie Bovenwereld van Scarlett Thomas. Voor de fans van Harry Potter.

Fee is dol op magie, en eindelijk is haar grootvader begonnen met haar magisch onderricht. Maar dan overlijdt hij plotseling. Fee erft zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden. Met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten, reist Fee naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…

Scarlett Thomas wilde sinds haar zesde schrijfster worden. Al snel riep The Independent haar uit tot een van de beste jonge schrijvers. Ze woont aan zee in een oud huis vol boeken. Drakendal is haar eerste kinderboek en deel 1 in de Bovenwereldserie.

Mijn mening:

Een boek dat je vergelijken kunt met De Bieb Bende serie van Micheal Reefs.

Een magische avontuur gaan ze tegemoet. Het hele boek draait om boeken en uitgeverijen. Daar is een hele verhaal om heen geschreven.

Als je van magische verhalen houd is dit een leuk boek om te lezen.

Soms kwam ik er moeilijk in het verhaal omdat je de wereld nog moet leren kennen. Daar kwam ik niet echt in de wereld. Al kreeg ik wel een band met Fee.

Alle vrienden hebben iets treurigs over zich heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *