Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Dor – Neal en Jarrod Shusterman.

Dor

  • Nederlands
  • Druk: 1
  • 9789059246676
  • augustus 2019
  • Hardcover
  • 416 pagina’s

Bedank hierbij Fantoom uitgevers voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

Door de droogte is het leven is een eindeloze lijst van verboden geworden: verboden de tuin te besproeien, verboden het zwembad te vullen, verboden lang te douchen. Daar valt nog goed mee te leven blijkt als er opeens nergens meer een druppel uit de kraan komt.
De media besteden nauwelijks aandacht aan de “Tap-Toe’, zoals ze het verschijnsel hebben gedoopt.
Net als de rampenbestrijding hebben ze de handen vol aan een orkaanramp in een andere staat die sensationelere beelden oplevert.
Maar het anders zo rustige wijkje waar Alyssa woont verandert in een mum van tijd in een oorlogsgebied: ooit bevriende buurtbewoners komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in hun radeloze zoektocht naar water.
Wanneer haar ouders op een dag niet terugkeren en zij en haar broertje de dood in de ogen kijken, ziet Alyssa zich gedwongen drastische beslissingen te nemen.

Mijn mening:

Pff dit boek zouden ze eigenlijk moeten verfilmen. Dit is een topper.

Dit boek is in 6 delen opgedeeld. Elke deel staat voor een doel waarin ze zich bevinden.

Het is best wel een dik boek en is nog net geen 500 bladzijden. Zodra Alyssa en haar broertje zonder water komen te zitten.

Je voelt en denkt met hen mee, wat ze doormaken. Soms moeten ze bepaalde keuzes maken welke ze normaal nooit zouden doen of over nadenken.

Ik vind dit zeker een goed boek en waarschuwing over de toekomst met waterafsluiten best gevaarlijk kan zijn. Wij mensen zijn daar echt afhankelijk van net als andere dieren.

Je kan andere mensen hiervan niet van gaan afsluiten.

0 Replies to “Dor – Neal en Jarrod Shusterman.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *