Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Diplomatenvrouw – Pam Jenoff.

Diplomatenvrouw

  • Uitgever: Harlequin
  • Nederlandstalig
  • 315 pagina’s
  • 9789402505474
  • september 2014
  • EPUB met digitaal watermerk

Onder is de link van het vorige boek van Pam Jenoff. Het is de vorige titel van het meisje van de comandant.

Recensie: Moffenmeisje – Pam Jenoff.

Achterklep:

Liefde, warmte, veiligheid… Marta Nedermann heeft er jaren niet van kunnen genieten. Maar nu is het vrede en ligt de wereld voor haar open. Na een avontuurlijke tocht door Europa belandt ze in Londen, waar ze met Simon, een Britse diplomaat, trouwt en een gezin sticht. Toch is het bestaan niet zo rustig als ze had gehoopt. Iemand binnen de Britse regering speelt geheimen door aan de Russen, en Simon werkt overuren om het lek te dichten. Wanneer blijkt dat iemand uit Marta’s oude Poolse verzetsgroep informatie heeft waarmee de dader ontmaskerd kan worden, krijgt ze opdracht om naar het Oostblok af te reizen en deze persoon op te sporen. Het wordt een reis terug naar het verleden. Het weerzien met oude vrienden vervult haar met vreugde, maar niets raakt haar dieper dan die ene ontmoeting, een ontmoeting die haar leven voorgoed zal veranderen…

Mijn mening:

Is een tijd geleden dat ik deel één van dit verhaal heb gelezen maar dat was opzich niet erg. Erg kwam regelmatig herhaling in voor als flashback dat ze herinneringen had.

Dit verhaal speelt zich af net na de tweede wereldoorlog. Martha is net bevrijd uit het gevangenis en is herstellende in een rode kruis kamp.

Al gauw gaat het weer goed met martha. Het is een spannend maar romantische verhaal. Komt ze nog over de verzetsstrijder heen waar ze helemaal verliefd op was in deel één?

Daarvoor zal je het boek echt moeten lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *