Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De zomer van 45 – Carel Danck.

Zomer van '45

  • Uitgever: Ankhhermes, Uitgeverij
  • Nederlandstalig
  • 255 pagina’s
  • 9789024234363

Bedank de kringloop by robert voor het beschikbaar stellen voor het boek.

Achterklep:

Twee Nederlandse meisjes worden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verliefd op Canadese soldaten. Zij worden zwanger. De minnaar van der meisjes sneuvelt; zij krijgt haar kind in een tehuis en moet het afstaan. Jaren later gaan de kinderen naar Canada om hun vaders te zoeken. Hereniging en verzoening volgen tenslotte jaren later. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige NCRV-televisieserie en is fragmentarisch geschreven; de karaktertekening is oppervlakkig, sommige situaties al te toevallig. Toch boeit het boek. Op de voorplaat een kleurenfoto van jonge vrouwen achter een hek met een inzet van drie soldaten uit de tv-serie, normale druk, ruime bladspiegel.
(Biblion recensie, R. Bomers-Op de Macks.)

Mijn mening:

drie soldaten uit Canada die Nederland bevrijd. twee vrouwen die op twee soldaten vallen. elke hun eigen verhaal en ervaringen.

De beide vrouwen raken in verwachting. de ene moet het kindje afstaan en de andere gaat als alleenstaande moeder door met haar kind.

Anna en maria vinden elkaar op een mooie manier en elke heeft haar eigen problemen en manier hoe ze door het leven gaan.

Het is een leuk boek en ga dan ook zeker de serie bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *