Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De Tweeling – Tessa De Loo.

Achterklep:

Twee vrouwen op leeftijd, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval in een kuuroord in Spa. Ze herkennen in de ander hun verloren gewaande tweelingzuster. De verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar hervonden tweelingzus, maar wordt door de aangrijpende verhalen van Anna geconfronteerd met de keerzijde van haar eigen werkelijkheid: het lijden van gewone Duitsers in oorlogstijd.
In deze roman volgen we de meeslepende lotgevallen van de zussen gedurende WO II; hun beider geschiedenis lijkt één grote vergeefse poging om boven vijandschap en wantrouwen uit te stijgen.

Mijn mening:
Het begint bij een Spa in de ardennen. Twee oudere vrouwen leren elkaar kennen. Ze komen dan achter dat ze de verloren tweelingzussen van elkaar zijn. Ze beginnen elkaar van alles te vertellen in elkaar eigen belevenissen. Voor de oorlog begint en tijdens en daarna.

Het einde is niet echt fijn. Dan komen de mensen er achter dat ze zussen zijn.
Er komt veel verschillende verhalen van een duitse kant en de nederlandse kant.
Allebeide hebben ze gestreden voor hun leven die niet met Hitler eens waren.

Alles word mooi duidelijk beschreven en verteld. Je voelt echt met ze mee. Het is een klassieker die je echt moet hebben gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *