Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De Strijd de koningen ( Game of Thrones 2) – George R.R. Martin.

Game of Thrones 2 - De Strijd der Koningen

  • Nederlands
  • E-book
  • 9789024560783
  • Druk: 1
  • december 2015
  • 832 pagina’s
  • EPUB met digitaal watermerk

Achterklep:

De Strijd der Koningen is het tweede boek uit George R.R. Martins Game of Thrones – in vertaling Het Lied van IJs en Vuur. Van de serie werden wereldwijd inmiddels 75 miljoen boeken verkocht.

Sinds de dood van koning Robert is Westeros in rep en roer. De opvolgingstwisten om de IJzeren Troon bereiken een hoogtepunt als Stannis Baratheon, in raad en daad gesteund door de ambitieuze Melisandre, zich naar Koningslanding begeeft.

Duidelijk is dat koningin Cersei alles op alles zal zetten om haar zoon Joffry te steunen als opvolger van Robert. Niet helemaal duidelijk is wat de geslepen en altijd manipulerende kobold Tyrion Lannister precies in zijn schild voert.

Intussen trekt vanuit het noorden Robb Stark ten strijde tegen de Lannisters en ver weg, op een ander continent, koestert Daenerys Targaryen haar snel groeiende draken, en droomt ze van een terugkeer naar Koningslanding…

Mijn mening:

Heel lang over dit boek gedaan. Vond sommige stukken net iets te langdradig. Begrijp dan ook wel van mensen dat ze stoppen na dit boek.

De echte drama begint pas middenin het boek en de laatste is het alleen maar oorlogvoering en dat duurt juist iets te lang voor mijn doen. Het sleurde mij dan ook in een leesdip.

Heb er niet gauw last van. Ben benieuwd wanneer ik deel drie ga oppakken. Voorlopig even niet iedere geval. Eerst wat luchtiger boeken aan de beurt.

Je leert wel meer over de families waarom er zoveel haat en neid er is tussen de zeven families.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *