Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De stilte van het water – Norman Jansen.

De stilte van het water

  • Uitgever: Futuro Uitgevers
  • Nederlandstalig
  • 200 pagina’s
  • 9789492221933
  • maart 2018

Bedank hierbij Futuro uitgevers voor het beschikbaar stellen voor deze exemplaar. Bedank hen voor het vertrouwen voor de ongecorrigeerde exemplaar te sturen.

Achterklep:

‘De stilte van het water’ geeft een bijzondere inkijk in de schokkende wereld van de mensenhandel. Gebaseerd op waargebeurde feiten en deels autobiografisch, volgt dit verhaal het leven van een jonge moeder in haar zoektocht naar een veilig en beter bestaan voor zichzelf en haar gezin. De behoefte aan een normaal leven zonder gevaar, angst en armoede drijven haar regelmatig tot wanhoop.

Onbedoeld komt de moeder al snel terecht in de keiharde wereld van mensensmokkelaars, wordt ze uitgebuit, misbruikt en regeert de angst. Onderweg naar een beter leven moet ze, slechts in een fractie van een seconde, een haast onmogelijke keuze maken. Een keuze met desastreuze gevolgen voor zichzelf, maar zeker ook voor haar gezin.

Over de auteur
Norman Jansen is werkzaam voor de Koninklijke Marechaussee, en een expert op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Met zijn gezin heeft hij langere tijd in het Caribisch gebied gewoond, waar hij vooral werkzaam is geweest binnen het domein justitie en opsporing. Inmiddels is hij terug in Nederland, heeft hij zich nu ook toegelegd op het schrijven van non-fictie.

Mijn mening:

Had niet verwacht dat ik het heftige boek zou vinden. Omdat ik er vooral nuchter en naturel erin ging.

Na het lezen heb ik ook even op youtube gezocht voor de beelden over Haïti. Dan komt het boek nog meer aan. Wat hebben deze mensen daar veel door staan en waarschijnlijk nog steeds moeten doorstaan in dat arm land.

Het is een beeldend geschreven door Norman en het boek zal je zeker weten bij blijven.

Over mensenhandel kan ik sowieso erg kort over zijn dat zulke mensen daar in staat zijn andere mensen te misbruiken van hun wanhoop naar een betere toekomst te ontnemen en alle risico van dien.

Het is geen dik boek maar daardoor zeker makkelijk boek. Het leest wel vlot weg maar de heftigheid komt echt later. Moet het echt even laten zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *