Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De spiegel van het recht – John van den heuvel.

De spiegel van het recht. Een leven in misdaad. Autobiografie

  • ISBN: 978 90 488 2679
  • Titel: Spiegel van het recht.
  • Auteursnaam: John van den Heuvel.
  • Uitgever: Carrera.
  • Aantal pagina’s: 224
  • Uitgegeven op: oktober 2015
  • Prijs: 17,50

Achterklep:

In De spiegel van het recht schetst Van den Heuvel de vergaande ontwikkelingen in de misdaadhistorie. In de afgelopen vijfentwintig jaar maakte hij de groei van de georganiseerde criminaliteit mee en volgde hij de pogingen van politie en openbaar ministerie om de misdaadtop een stap voor te blijven. Zijn ervaringen met de dood van Klaas Bruinsma, met Willem Holleeder, en uiteindelijk met de opmars van nieuwe en nog gewelddadigere criminele groepen, maken duidelijk dat het recht vaak een keerzijde heeft.

Mijn mening:

Een fijn weglezende boek, het begint over dat hij bijna 25 jaar in het vak zit als misdaad-journalist. Laat in het boek zelfs nog weten dat er in 2016 nog een nieuwe serie eraan komt. Omdat te weten zal je toch het boek moeten gaan lezen.

Het mooie van dit boek is zeker de foto’s in het boek. Het is leuk om een jonge knul te zien. De eerste hoofdstukken gaat over zijn jonge jaren. Hoe hij bij de politie terecht komt en ook naar de ME gaat werken maar dat vind hij niet echt leuk werk. Dan krijgt hij een ondercover aanbod.

Verder zal je echt moeten gaan lezen. Je leert veel van John, ook over de misdaad en hoe erg en snel het veranderd in loop der jaren.

Ook in zijn privéleven gebeurt er veel om zich heen.

Vond het boek leuk om te lezen en was ook direct de eerste boek van John van den Heuvel, ga dan denk ik ook andere boeken nog van hem lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *