Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De spiegel van der duisternis – Thea en Geronimo Stilton.

Afbeeldingsresultaat voor de spiegel der duisternis

  • ISBN: 9789085923428
  • Titel: De spiegel van der duisternis.
  • Auteursnaam: Geronimo Stilton.
  • Aantal pagina’s: 288
  • Uitgeverij: De wakkere muis.
  • Prijs: 13,95
  • Uitgegeven op: Maart 2016

Achterklep:

Megamuizenissig nieuws! Geronimo en zijn al net zo succesvolle en getalenteerde zus Thea hebben hun handen, eh poten ineengeslagen en maandenlang in het diepste geheim gewerkt aan een fenomenale nieuwe fantasy-serie voor lezers van 10 en ouder: De 13 Zwaarden.

In het eerste deel, De Spiegel der Duisternis, volgen we de avonturen van vier leerlingen die aan de gerenommeerde en oeroude Toveracademie in Fantasia worden opgeleid in de magische kunsten. Wie deze opleiding met succes afrondt mag zich een tovenaar noemen en een belangrijke rol vervullen bij de verdediging van Fantasia tegen de krachten van het Duistere Leger. Maar daarvoor zullen de leerlingen eerst de extreem zware ‘Proeve van Bekwaamheid’ moeten doorstaan. Voor de jonge helden van dit verhaal bestaat deze proef uit een welhaast onmogelijke opdracht: ze moeten 13 legendarische zwaarden zien te vinden, die stuk voor stuk een eeuwenoud geheim met zich meedragen en degene die hen in hun bezit krijgen een immense en vernietigende kracht verlenen. De vier tovenaarsleerlingen trekken er samen op uit, op zoek naar de mythische Boomtoren van Fantasia, de plek waar de magische zwaarden volgens de overlevering verborgen liggen, om te voorkomen dat de wapens in verkeerde handen vallen. Want dat zou vrijwel zeker het einde van Fantasia betekenen …

Mijn mening:

Het begin van het verhaal vind ik veel hebben van Harry Potter,een bekend Fantasie boekenserie onder kinderen en jeugd. Vond het daarom direct ook spannend en was benieuwd naar de afloop van het verhaal. Werd dan ook paar keer goed verrast.

Voor een kinderboek is het altijd wel afwachten maar bij Geronimo en Thea Stilton hoef je daar echt geen zorgen over te maken. Mooie blauwe letters en mooie cover en als je met je vingers over de cover gaat voel je ook een verdikking. Een echte herkenbare look van de uitgeverij.

De vier tovenaarsleerlingen gaan een spannende tijd tegenmoet. Je gaat echt met hen meeleven.

Zullen ze Fantasia redden en henzelf? Dan zal je echt het moeten gaan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *