Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De schaduw van de wind ( Het kerkhof van der vergeten boeken 1) – Carlos Ruiz Zafon.

De schaduw van de wind

  • Nederlands
  • 541 pagina’s
  • Signature
  • juli 2007

Achterklep:

In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar de geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven voor een zekere Juli·n Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver. En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

Mijn mening:

Een langdradig begin van het boek en was een moeilijk om erin te komen. Het boek heeft mij ook zeker weten verassend, had dat niet verwacht. Daniel gaat achter Julian aan om meer over hem te weten komen. Al weet hij niet of Julian nog leeft? Je kijkt mee hoe Daniel zijn levenslessen leert en hoe hij verslaafd raakt aan een boekm dan werkt hij ook nog in een boekenwinkel. De tweede wereldoorlog speelt er wel een klein rolletje in maar het gaat meer over het boek Schaduw in de wind.

Had niet verwacht dat het zo zou aflopen, vind het dus een geslaagd boek. ben zeer benieuwd naar deel twee om die te gaan lezen.

Ondertussen is de vakantiebieb ook geopend, dus zal daar binnenkort ook wel recensies van komen.
Kan wel langer duren voor er recensies komen omdat wij aan het verhuizen zijn.
Excuses voor het ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *