Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De meisjes – Emma Cline.

De meisjes

  • Uitgever: Lebowski
  • Nederlandstalig
  • 241 pagina’s
  • 9789048826155
  • juni 2016
  • EPUB met digital watermerk

Dit boek staat in de vakantiebieb, heb vorig jaar nog in het VPRO Boeken gezien toen het boek net uit was en nu mogen wij hem lezen in de vakantiebieb. Ben daarom zeer benieuwd.

Achterklep:

Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.

De meisjes is een trefzeker debuut, een klassieke coming of age-roman over een meisje dat hunkert naar liefde en erkenning, en een overtuigend verhaal over de werking van macht.

Mijn mening:

Het boek leest makkelijk weg en je wordt langzaam verder in het verhaal gezogen. Je wilt het einde weten.

Elke deel begint met de oudere vrouw en haar verleden. Langzaam begint ze te vertellen wat er in haar jeugd is gebeurd.

Je herkent jezelf er wel in als meisje/vrouw om gezien te worden, aardig gevonden te worden. Het hele proces wordt goed verduidelijkt.

Is het allemaal wel zo lief en aardig bedoelt bij de meisjes? Daarvoor zal je het boek zelf moeten lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *