Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De legende van de vuurvogel – Femke Dekker.

De legende van de Vuurvogel

Bedank hierbij de uitgever voor de recensie exemplaar.

  • Uitgever: Dutch Venture Publishing
  • Nederlandstalig
  • 140 pagina’s
  • 9789462661974
  • oktober 2016

Achterklep:

Op een barre winterdag vindt Ravian een prachtig gekleurde veer. Het kan niet anders, of dit is de magische veer van de Vuurvogel, uit de legende. Volgens die legende moet de vinder van de veer hem naar de Gele Steen brengen, ver weg in de bergen. Alleen dan zal zijn dorp voorspoed en geluk krijgen.

Ravian komt uit een arm dorp en zijn zusje is doodziek. Er zit niets anders op dan de tocht vol beproevingen te ondernemen. In het geheim verlaat hij zijn dorp. Al gauw komt hij erachter hoe zwaar en moeilijk de tocht is. Magische wezens en kwaadwillende mensen; gevaar ligt overal op de loer. Maar er komen ook bijzondere en wonderlijke dingen op zijn pad.

Zal het Ravian lukken alle beproevingen te doorstaan en de magische veer naar de Gele Steen te brengen?

Lees het in dit fantasierijke verhaal over vriendschap, bedrog, moed en doorzettingsvermogen. Vanaf 10 jaar.

Mijn mening:

Het is een snel makkelijk lezend boek, helaas niet achter gekomen wat de kleuren van de veer betekend allemaal. Maar daar zou nog verandering in kunnen komen.

Een echt spannend kinderboek over vriendschap, arm en rijk maar ook moed en bedrog komen aanbod. Het is een boek dat in hoofdstukken verdeeld is waar elke hoofdstuk iets gebeurd waar Ravian steeds meer ontdekt en steeds meer in het verhaal gelooft.

Het boek is voor kinderen vanaf 10 jaar en anders kan je altijd nog voorlezen maar of de kinderen het ook echt snappen weten we niet.

Het is sowieso spannend en laat ze zien dat vriendschap niet uit maakt waar je vandaan komt als je maar om elkaar geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *