Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De legende van de hemelrijders ( De bieb bende 1) – Michael Reefs.

De Bieb-bende 1 - De legende van de Hemelrijders

Bedankt uitgeverij Stormsteen en auteur Michael Reefs voor deze recensie exemplaar. Met deze serie heeft de allernieuwste app voor iphone en tablets. Maar een speciale website waar kinderen kunnen leren.

  • Nederlandstalig
  • 310 pagina’s
  • 9789082190977
  • januari 2016

Achterklep:

Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets goed mis is. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier iets later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden er gevangen gehouden door de gevreesde Man met de Bijl. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden, anders worden hun zielen opgehaald door de Man met de Bijl. De bibliothecaresse Angelique van Voort houdt hen nauw in de gaten en weet dat ze iets van plan zijn. Intussen komen de gevaren dichterbij. De kinderen weten dat ze te ver zijn gegaan, maar nu moeten ze er alles aan doen om er ongedeerd vanaf te komen. De Bieb-bende is helemaal klaar voor de moderne tijd. Met Qr-codes bij ieder hoofdstuk, gaat het verhaal online verder. Praat mee over de verhaallijn, lees extra informatie en deel je voortgang via Facebook, Hyves of Twitter. Een uniek concept, waardoor je het avontuur op een geheel nieuwe manier beleeft. Daarnaast is er een gratis app te downloaden om de Bieb-bende op de voet te volgen en hun uitdagingen aan te gaan.

Mijn mening:

Een boekenreeks wat een twaalfdelige serie moet gaan worden. Dit is deel 1. Heb er zeer van genoten. Fijne korte hoofdstukken en makkelijk geschreven en zeker makkelijk te lezen. Zelfs verkrijgbaar als letterype voor dislextie.

Het is niet alleen het boek lezen maar ook speciale verdiepingen in het boek per hoofdstuk een QR code om meer informatie over het verhaal. Ben zeker benieuwd naar deel twee, die zal ook zeker ooit eens op dit blog terecht komen.

Micheal heeft een leuk boek neer gezet voor jonge lezers maar ook voor volwassenen. Probeert de jonge lezers met digitale wereld nog meer te motiveren door de website speciaal met codes stukjes vrijspelen op de website.

Vind dat hij daar goed in geslaagd is. Ben zeer benieuwd wat ze bij de tweede zullen meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *