Site pictogram Liefde voor boeken Amanda

De lange weg ( frontlines 2) – Micheal Grant.

De lange weg

  • Uitgever: Harpercollins Young Adult

Achterklep:

Italië, zomer 1943. De slag in Noord-Afrika was nog maar het begin; er is nog een lange weg te gaan voor Frangie, Rainy en Rio. Het volgende doel van het Amerikaanse leger is Sicilië, en inmiddels weten ze wat het betekent om te vechten, om mensen te zien sneuvelen en vooral wat het is om bang te zijn. Rio, het ooit zo naïeve meisje, verandert in een geroutineerde soldaat, Frangie, de zachtaardige zwarte verpleegster, weet niet of ze het geweld nog kan verdragen, en Rainy, de roekeloze Joodse spionne, wordt op een missie gestuurd die eindigt in een nachtmerrie… ‘De lange weg’ vertelt een verhaal van moed en doorzettingsvermogen, en van de gruwelen van oorlog. Maar het onderliggende thema is misschien nog belangrijker en van alle tijden: het seksisme, racisme en antisemitisme waar de jonge vrouwen mee te maken krijgen. Gelukkig zijn er de vriendschappen, de humor en zelfs de liefde die het leven dragelijk houden.

Mijn mening:

Hele lange tijd terug deel één gelezen als recensie exemplaar. Kwam er niet aan toe om deel twee te gaan lezen.

Het gaat verder waar het gebleven was. Je krijgt eerst weer een hele stuk wat vooraf ging zodat je weer helemaal bij bent als hele tijd niks meer ervan gelezen hebt. Direct zat ik weer in het verhaal ondanks het toch echt al paar jaren geleden is geweest is dat ik deel één heb gelezen.

Ben benieuwd ik de komende deel wat we daar aan gaan treffen aan oorlogsgeweld en de meiden gaan tegenkomen.

Natuurlijk zaten er in 1940 tot 1945 helemaal geen vrouwen in de oorlog. Niet in de front gebieden. Alleen in de fabrieken werkte ze vooral.

Het is een aanrader de eerste boek wel te lezen.

Mobiele versie afsluiten