Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De komst van de koning ( De gave van Selkie 3) – Mara Li.

De gave van de Selkie 3 - De komst van de koning

  • Uitgever: Dutch Venture Publishing
  • Nederlandstalig
  • 340 pagina’s
  • 9789492585127
  • januari 2018

Bedank Dutch Venture Publisching voor het beschrikbaar stellen voor deze trilogie.

Achterklep:

‘De wereld heeft dokters nodig,’ zegt Cormack. ‘Wij hebben dokters. De wereld heeft beschutting en medicijnen nodig. Wij hebben dat te bieden. De wereld heeft een weg voorwaarts nodig, een kompas dat ons uit de duisternis leidt. Wij kunnen dat kompas zijn.’

Centraal-Europa is verwoest en duizenden mensen zijn op drift geslagen. De grote steden sluiten hun poorten uit angst voor de dodelijke Zwarte Plaag. Te midden van deze chaos zoekt Nimue naar haar geliefde Wolf, de vader van haar ongeboren kind.

Arthur doolt door het land van de geesten, een plek die elke dag grimmiger wordt. De taak die de stervende Visserkoning hem heeft gegeven, lijkt vrijwel onmogelijk en kan hem bovendien zijn leven kosten.
Ook al zijn ze werelden van elkaar gescheiden, Nimue en Arthur vechten met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van de Graal die de Visserkoning kan genezen.

In dit laatste deel van de trilogie ‘De gave van de Selkie’ weet Mara Li wederom op meesterlijke wijze mythologische elementen te verweven met de rauwheid van de dystopische wereld waarin Nimue en Arthur leven.

Mijn mening:

Een spannende finale van dit derde boek. Heb zeker genoten van de trilogie.

Kan het mensen zeker aanraden om te lezen. Geesten en natuur dat samen moeten werken om een mooie wereld te scheppen. Geesten zijn helemaal niet eng.

Enige wat ik van mezelf achter ben gekomen dat ik geen trilogie achter elkaar uit ga lezen. Is gewoon te veel van het goeie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *