Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De kleuren van het licht ( Hybrid 2) – Greet Ilegems.

Hybrid 2 - De kleuren van het licht

  • Uitgever: World Of Hybrid
  • Nederlandstalig
  • 350 pagina’s
  • 9789082390414
  • november 2017

Bedank hierbij Greet Ilegems voor dit exemplaar beschikbaar te stellen.

Achterklep:

Amina wordt plots wakker in een onbekende, magische stad. Het blijkt een hoog ontwikkelde samenleving te zijn, die nagenoeg ideaal lijkt en waar mensen zelfs in beeldentaal met elkaar kunnen communiceren. Ze herinnert zich echter niets meer over haar verleden, zelfs niet over Matheian; de jongen die haar ooit tot daar bracht. Wanneer Amina te weten komt waarom Matheian verborgen gehouden wordt voor haar, heeft ze geen idee meer wie nog te vertrouwen.
In de wereld waar Amina vandaan komt, is haar oud-klasgenoot, Gauthier Dumont, op zoek naar het geheim achter Amina’s verdwijning. Hij ontdekt een link met de dood van zijn vader; een ontdekking die de koers van zijn leven verandert en nog meer mysterieuze vragen doet rijzen. Wat was zijn vader op het spoor gekomen? Wat is de waarheid, in een wereld vol leugens?
”De kleuren van het licht” is een fantasierijk verhaal over ‘zijn wie je bent’ en over ‘volhouden en dromen’. Het weet zowel jong als oud te fascineren. Het is het tweede boek in de Hybrid-reeks en kan door zijn unieke structuur ook zonder voorkennis gelezen worden.
Greet Ilegems (1985) is burgerlijk ingenieur (MSc) van opleiding en bekleedt momenteel een verantwoordelijke positie binnen een internationaal technologieconglomeraat. Schrijven is een van haar grote passies, met een uitgesproken voorkeur voor romance en sciencefiction. Maatschappelijk relevante thema’s staan centraal in haar oeuvre en vormen haar grootste drijfveer bij het schrijven. Haar debuutroman, De nieuwe wereld (2015), werd door velen enthousiast onthaald en werd door de jeugdredactie van Young Adult Books datzelfde jaar zelfs nog opgenomen in de internationale YA-boeken top tien.

Mijn mening:

Een heerlijk boek waar het bij de vorige deel is geëindigd. Maar je hoeft deel één niet gelezen te hebben om met dit boek te starten.

Heb dit boek binnen vijf dagen uitgelezen. Eenmaal in begonnen ging het als een speer. Een super spannende wereld waar Amina in gekomen, ze herinnert zich helemaal niks over haar verleden en wie ze is. Langzaam in het boek zal daar steeds meer over bekend worden.

Ik werd zelfs paar keer goed verrast. Gebeurtenissen die ik niet aan zag komen. Ben dan ook zeer benieuwd naar deel drie. Dit boek heeft ook potentie om weer groot te gaan worden. Vond zelfs dat ik voor mezelf het boek te lang heb laten liggen. Eigenlijk valt het wel mee.

Ik kijk over paar jaar wel weer uit naar deel drie. De boodschappen in het boek zijn erg mooi en zeer belangrijk voor opgroeiende jongeren. Ook een verborgen boodschap over de natuur maar die zal je als lezer zelf moeten vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *