Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De Kleermaakster van Dachau – Mary Chamberlain.

De kleermaakster van Dachau

  • Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
  • Nederlandstalig
  • 352 pagina’s
  • 9789400506145
  • april 2016

Achterklep:

Een aangrijpend verhaal over liefde, verraad en de wil om te overleven

Londen, voorjaar 1939. De achttienjarige Ada Vaughan begint haar carrière als naaister bij een atelier in Dover Street. Ze is vastbesloten door te breken. Een ontmoeting met de charismatische Stanislaus von Lieben opent voor haar de deuren naar een wereld vol glamour en romantiek. Als hij een reis naar Parijs voorstelt, negeert Ada elke waarschuwing over de naderende oorlog: dit is haar kans op succes.

Dan breekt de oorlog uit en vallen de nazi’s Frankrijk binnen. Stanislaus laat Ada aan haar lot over. Wanneer ze wordt opgepakt, lijkt haar beroep haar redding te zijn: ze gaat werken als kleermaakster voor de commandant van kamp Dachau. Maar deze beslissing zal Ada tijdens de oorlog en zijn verwoestende nasleep blijven achtervolgen…

Mijn mening:

Na anderhalf jaar in huis hebben gelegen heb ik dit boek toch eindelijk gepakt.

Eenmaal aan begonnen leest het snel weg. Het boek heeft alleen één nadeel dat is dat er totaal geen hoofdstukken in het boek is. Al is het boek wel in drie delen geschreven.

Het is best wel een treurig verhaal. Een verscheurde vrouw die na de oorlog haar leven probeert op te bouwen. Haar verleden blijft aan haar plakken.

Wat heeft ze allemaal in dachau gedaan?

Dan zal je het boek moeten lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *