Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De jongen in de pyjama – John Boyne.

  • Uitgever: Uitgeverij Arena
  • Nederlandstalig
  • 205 pagina’s
  • 9789069747828
  • februari 2006

Achterklep:

Als de negenjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt. Zijn vader heeft promotie gekregen, en Bruno en zijn familie moeten verhuizen naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap.

 

mijn mening:

Het boek is kinderlijk geschreven en je gaat vlot door het boek heen. Je beleefd het verhaal vanuit de ogen van Bruno. Een negenjarige jongen die mee verhuisd met zijn ouders. Hij vindt de nieuwe plek helemaal niet leuk. Want hij heeft geen vriendjes waar hij mee kan spelen. Net als zijn zus. Hij komt op de kamp terecht waar de mensen in gestreepte pyjama rondlopen. De jongen snapt er niks van wat die mensen daar doen. Hij komt er op ten duur er wel achter.

Hij ontdekt bij die hek een jongen van zijn leeftijd. Hij wordt ermee bevriend. Ze praten met elkaar maar willen eigenlijk met elkaar spelen. Het word zeer goed verteld in het boek. Nu afwachten hoe de film is. Die heb ik namelijk nog niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *