Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De jongen die tien concentratiekampen overleefde – Alan Gratz.

De jongen die tien concentratiekampen overleefde

  • Nederlands
  • E-book
  • 9789020631692
  • Druk: 1
  • februari 2014
  • 163 pagina’s
  • EPUB met digitaal watermerk

Achterklep:

Geschikt voor zowel jongere als volwassen lezers Voor liefhebbers van ‘Haar naam was Sarah’ en ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ De jongen die tien concentratiekampen overleefde vertelt het waargebeurde verhaal van Yanek, een Joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen. Als de nazi’s de jacht op de joden openen in het land, verandert zijn vertrouwde leventje in een nachtmerrie die helaas werkelijkheid is . Hij wordt van het ene concentratiekamp in het andere geplaatst, uitgehongerd, gemarteld en uitgebuit en kijkt de dood keer op keer in de ogen. Het is een wonder hoe Yanek, of volgens de tatoeage op zijn arm PRISONER B-3087, de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk overleeft. Maar waar je je als lezer misschien nog wel het meest over verbaast is de kracht van een jongen om te overleven. Hoe lukt het Yanek om zijn hoop niet te verliezen en vooral, om niet te vergeten wie hij werkelijk is? Recensie op I’d so rather be reading: If you’re wondering if Prisoner B-3087 is worth your time, it is. It made me cry, but also felt like a testament to the strength of the human spirit.

Mijn mening:

Pff wat een indrukwekkend boek. Hier en daar kreeg ik letterlijk de kriebels van de nazi’s en wat ze allemaal deden bij Yanek. Heb al heel veel verhalen gelezen ook over Amon.

Zelfs een boek over de kleindochters van Amon. Deze overlevende heeft tien kampen overleefd. Twee dodenmarsen dat maakte voor mij echt een groot indruk. Kan nu ook nog niet echt uit mijn woorden komen.

Alle verhalen over dit onderwerp doen me heel wat. Maakt niet uit of het tot zo ver fictie is of niet. Elk verhaal is er één. Dit boek kan je als tiener ook lezen want het is makkelijk geschreven en geen moeilijke woorden.

Je leert nog veel meer over de tweede wereldoorlog en hoe wreed de nazi’s waren. Dat er ook burgers waren dat niet eens waren met de Duitsers. Komt er ook in voor.