Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De ijzerprinses ( The Iron Fey 2)- Julie Kagawa.

Achterklep:

Mijn naam is Meghan Chase.

Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.

Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield…

Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door de IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen.

Ash, waar blijf je toch?

Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg?

Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

Mijn mening:

Spannender boek als deel 1 van deze serie. Ze heeft de ijzerkoning gedood maar wat gaat er nu allemaal gebeuren.
Tussen zomer en winter in NimmerNimmer gebeuren er weer verschillende dingen.

Er gebeuren veel meer dingen tegelijk. Haar vader wil met de koningin zo proberen dat zijn dochter weer terug komt naar zomer maar ze heeft een overeenkomst gesloten met winterprins Ash.

De scepter word naar winter gebracht omdat het tijd is voor de winter in menselijke wereld. Maar dan gebeurd er iets waar Meghen niet op voorbereid was.
Zijn de broers van Ash wel te vertrouwen? Is het wel wat het alles lijkt?
De emoties van meghen gaan allerlei kanten op en soms erg naïef, ze is tenslotte nog maar zestien.

Sprookjeswereld Nimmernimmer heeft haar sowieso nodig. Ze moeten de ijzerfue wel tegenhouden. Al weet ze niet wat ze van plan zijn.

Oja deze maanden is Ijzerprinses te lezen op vakantiebieb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *