Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De ijzerprins ( The Iron Fey 4) – Julia Kagawa.

De IJzerprins deel 4 the iron fey

Achterklep:

Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn’darkmyr Tallyn. Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje… Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me – om mijn leven te redden – ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de IJzerfae. Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld. Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken zijn onmogelijk. Zal ik Meghan ooit nog terugzien?

Mijn mening:

Een verhaal vanuit de ogen van Ash. Het hele verhaal in zijn ogen word het verteld, Meghen is dan al koningin van het ijzerrijk.
Meghen heeft Ash toen ontslagen om hem te reden van de dood en Ash heeft haar beloofd bij haar te willen zijn.

Het hele verhaal gaat over dat Ash steferlijk wil worden en welke uitdagingen hij tegenmoet loopt en hoe gaat hij daarmee om?
Weer een heerlijk boek om in dromenland te zijn en waar niet alles is zoals je het vanuit het sprookjesboek hebt leren kennen.
Een sprookjeswereld met geweld en veel haat in de hoven.

Een heerlijke serie om te lezen en je baant je echt in die wereld.
Julia heeft het weer goed geflinkt.

Binnenkort aan de verloren prins trilogie starten. Maar wanneer is nog de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *