Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De ijzerkoning ( The Iron Fey 1) – Julie Kagawa.

De ijzerkoning

Achterklep:

The Iron Fey 1: Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen… Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Mijn mening:

Een volwassen worden sprookjes wereld, het gaat om een meisje van zestien.
Een heerlijk boek om te lezen en helemaal weg te dromen in het sprookjes wereld. maar blijft het ook een sprookjeswereld.

Zit er geen duistere kant in het wereld en hoe kan het dat ze zo dichtbij de ‘ normale’ mensen leven?
Het hele boek word verteld vanuit Meghan.

Het een sprookje in een volwassener wereld verteld. Niet zoals we het allemaal gewend zijn.
Maar ik weet wel dat ik de hele serie zal gaan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *