Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De hel van 63 – Dick van den Heuvel.

De hel van '63 Elfstedentocht

  • Uitgever: Plateau
  • Nederlandstalig
  • 208 pagina’s
  • 9789058040473
  • december 2009

Bedankt hierbij mijn schoonzus voor het lenen van dit boek.

Achterklep:

Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat.

Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren bevinden zich Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek. Alle vier hebben ze hun eigen reden om deze Tocht der Tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

In deze filmeditie valt het verhaal van de film opnieuw te beleven in woord en beeld. Ook staat er een uitgebreid historisch verslag in over de Elfstedentocht en interviews met acteurs en regisseur.

Dick van den Heuvel is schrijver van scenario’s, boeken en theaterteksten. Hij schreef onder andere De legende van de Bokkenrijders, De Rembrandtcode en de detectiveserie rondom Wulffers.

Mijn mening:

Een boek dat zich afspeelt in mijn eigen provincie Friesland, Fryslan. Het was wel een rare verwaarwording met buiten hittegolf aan warmte en in het boek een barre kou.

Heb de film dan ook regelmatig gezien en zal die ook vaak blijven zien. Alle Friese films overigs.

Dit boek is tot stand gekomen na de film. Het is een leuk boek om te lezen. Het einde is nog specialer. Er staan interviews in van Chris Zegers, Steven de jong en helaas al overleden Rense Westra.

Ken Rense Westra nog van de serie Baas Boppe Baas. Mis deze serie heel erg op de televisie net als de serie Bit waar Rense ook een rol in speelt.

Een boek je zeker weten moet gaan lezen na de film te hebben gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *