Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De heks van Stof en As (Heksen van Fantasia 5) – Thea Stilton.

Afbeeldingsresultaat voor heksen van fantasia

  • Uitgever: de Wakkere Muis
  • Nederlandstalig
  • 273 pagina’s
  • 9789085922940
  • maart 2015

Bedankt hierbij de uitgeverij De Wakkere muis voor het beschikbaar stellen van het exemplaar.

Achterklep:

Thea Stilton, de avontuurlijke zus van de bekende verhaalmuis Geronimo Stilton, is verantwoordelijk voor een vijftal series. De zesdelige serie ‘De Prinsessen van Fantasia’ heeft een vervolg gekregen in ‘De Heksen van Fantasia’*, waarvan dit het vijfde deel is. Ook in dit deel moeten prinsessen het opnemen tegen een aantal van de zeven Grauwe Heksen die er op uit zijn om hun Grote Rijk te verwoesten met Kleurloze Magie. Geschreven in een plechtige stijl, met veel ruimte voor dialogen. Zonder voorkennis van de figuren en avonturen zijn de eerste tien hoofdstukken moeilijk te begrijpen, ook al worden voor in het boek de heksen en andere personages kort toegelicht. De tocht van twee prinsessen en hun gevolg in een boot naar het kasteel van de heksen beslaat het grootste deel van het verhaal en is zeer spannend om te lezen. De karakters blijven oppervlakkig, ook die van de heks uit de titel. Het boek is zeer mooi vormgegeven: de hoeken van de bladzijden zijn versierd, de vele illustraties doen aan Japanse tekenfilms denken. Vanaf ca. 10 jaar.

Mijn mening:

Weer een spannende deel. We gaan verder waar we gebleven waren in de vorige deel. Samah is opgesloten in de cel bij de heksen.

Hoe zullen haar zussen haar bevrijden? Wie is die vreemdeling die samen met haar de cel deelt?

Je weet dat het niet helemaal klopt met de celgenoot van de prinses Samah. Wil je meer weten  zal je het boek natuurlijk moeten lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *