Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De grote ontsnapping – Stephen Dando-Collins.

De grote ontsnapping

  • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
  • Nederlandstalig
  • 320 pagina’s
  • 9789045213538
  • augustus 2017

Bedank hierbij Karakter uitgevers voor beschikbaar stellen van dit boek. Was een totale verassing want had helemaal geen boek verwacht. Het boek was natuurlijk erg welkom.

Achterklep:

‘Een gedetailleerde kijk op de ontsnappingspogingen van Britse en Amerikaanse krijgsgevangenen uit de kampen aan het eind van WO II… Een spannend verslag van een gepassioneerde auteur die de nodige research heeft verricht.”- Kirkus Reviews
Het verhaal van de grootste – maar minst bekende – ontsnapping uit een krijgsgevangenenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog, begint diep in de stinkende latrines van Kamp Schubin in Polen. Amerikaanse en Candadese krijgsgevangenen graven in afschuwelijke omstandigheden een tunnel die uiteindelijk 36 gevangenen in staat stelt om uit de klauwen van de nazi’s te ontsnappen.
Door deze ontsnapping wordt de beveiliging van het kamp aangescherpt en wordt Schubin omgedoopt ot OFlag 64. Uiteindelijk worden meer dan 1500 Amerikaanse krijgsgevangenen veroordeeld tot een verblijf in dit kamp, waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. Alle pogingen om toch te breken, mislukken stuk voor stuk. Tot januari 1945, in de laatste stuiptrekkingen van de Tweede Wereldoorlog, als alles plotseling in hoog tempo verandert.

Mijn mening:

Begin van de maand dit boek mogen ontvangen. Normaal lees ik deze boeken nog time uit maar begint best wel traag en er gebeurd best veel in een hoofdstuk.

Je verliest ook de namen helaas uit het oog maar het blijft van alle mannen die zijn ontsnapt een moedig en dappere keuze die ze gemaakt hebben. Het is een aanrader om hem volgende maand te gaan lezen.

Sommige mannen zijn nog maar 19 jaar als ze eindelijk ontsnapt zijn en de oudste 43 jaar allemaal jonge mensen.

Dat greep mij best wel aan. Omdat ik zelf 29 jaar ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *