Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De grote invasie van Rokford – Geronimo Stilton.

Geronimo Stilton - De grote invasie van Rokford (2e recensie) - Ik vind  lezen leuk

  • ISBN: 9789085920878
  • Titel: De grote invasie van Rokford.
  • Auteursnaam: Geronimo Stilton.
  • Aantal pagina’s: 392
  • Uitgeverij: De wakkere muis
  • Prijs: 9,95
  • Uitgegeven op: Oktober 2009

20160118_214248.jpg

Met een speciale actie kreeg ik deze boot bij het boek. Weet niet of het nu nog steeds zo is.

Achterklep:

Op een zonnige dag, als ik nietsvermoedend loop te dromen over Patty Spring en Benjamin op school les krijgt over de Grote Invasie van de Piratenkatten in 1207, gebeurt er iets verschrikkelijks: “KATTEN IN ZICHT!!!”
En inderdaad, aan de horizon doemt een gi-ga-gantische vloot op. 9 galjoenen, 3 kruisers, 25 gepantserde motorboten, 7 catamarans, 17 zeilschepen, 3 onderzeeërs, 44 gevechtsrubberboten, 81 waterfietsen en 113 surfplanken, allemaal barstensvol met tot de tanden gewapende Piratenkatten, stomen op naar de haven van Rokford. Keizer Kattenklauw III is van plan om af te maken wat zijn voorouders niet is gelukt: de verovering van Muizeneiland. Met muis en macht probeer ik de verdediging van Rokford op poten te krijgen. Veel dappere knagers verenigen zich in de K.T.K. (Knagers Tegen Katten) en strijden om ons geliefde eiland uit de klauwen van de Piratenkatten te houden. Maar het lijkt wel alsof de katten steeds van tevoren weten wat we van plan zijn… Het ziet er somber uit voor ons en mijn hart zinkt helemaal in mijn schoenen als Patty als krijgsgevangene wordt afgevoerd naar het vlaggenschip van Keizer Kattenklauw. Gelukkig bevinden ook Oscar Tortuga en Katelijne zich aan boord en zij hebben andere plannen…

Hoe deze veldslag afloopt kun je lezen in het spannendste boek dat ik ooit schreef! Extra bijzonder is de bijdrage van Oscar Tortuga, die mij al zijn aantekeningen over de strijd ter beschikking stelde.
Met uitklappagina’s en een schitterende bouwplaat van een piratengaljoen!

Mijn mening:

Het is weer een fijne en leuke avontuur van Geronimo. Het begint een rustige droom van Geronimo. Al snel blijkt er een groot avontuur te beginnen. In de les van zijn neefjes hebben ze het over geschiedenis van Rokford. Daar hebben ze het over piratenkatten. Ze denken dat ze niet meer terug komen en het erbij laten.

Maar of dat ook zo is.. Zal helaas wel anders zijn want de piratenkatten hebben het weer op de muizeneiland gemunt. Al gauw komen de katten er.

De knagers laten het daar niet bij. Ze gaan de strijd aan en dat kun je ook echt lezen.

Een echte Stilton boek, veel kleurrijke kleuren en verschillende lettertype maar vooral veel humor in het verhaal. Had hem binnen twee dagen uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *