Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De gevangne van de hemel (Het kerkhof van de vergeten boeken 3) – Carlos Ruiz Zafon.

De gevangene van de hemel

  • Nederlands
  • 318 pagina’s
  • Bruna Uitgevers, A.W.
  • augustus 2012

Achterklep:

Fermín Romero de Torres staat op het punt te trouwen met zijn geliefde Bernarda. Een bezoekje van een duistere persoon, kreupel en met slechts één hand, die een peperdure editie koopt van De graaf van Montecristo, zet alles op losse schroeven. Barcelona, 1957. Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden.

Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad.

De gevangene van de hemel is het derde en een-na-laatste deel in het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. Een fantastisch verhaal vol intrige en emotie dat ons naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig transporteert en waarin de betovering van boeken, liefde, en vriendschap weer net zo’n belangrijke rol spelen als in de voorgaande twee. In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.

Mijn mening:

Een verhaal in de ogen Fermin. Hoe hij aan zijn verhaal komt.  Er komt een vreemdeling binnen als Fermin nog niet hoeft te werken in de boekenwinkel. Het boek lees je in no time uit want het sleurt je mee vooral als je de andere twee delen hebt gelezen. Helaas moet deel vier nog gemaakt worden. In wie zijn ogen die worden gemaakt weet ik niet.

Misschien in de ogen van vader Daniel of iemand anders ik durf het niet te zeggen. Ben wel zeer benieuwd of die boek ook wel komt.

Fermin neemt je mee naar de gevangenis waar een oud bekende van vorige boek zich bevind maar of het ook goed gaat met deze persoon dan zal je dit moet echt moeten lezen. Dit boek is stuk dunner dan de overige delen en vond het snel voorbij gaan. Waar de andere delen veel verder uitgewerkt zijn vergeleken met dit boek.

Dat is wel erg jammer van het boek. Daniel komt nu meer over zijn vriend te weten. Echte vrienden vertellen elkaar alles tenslotte. Heb echt geen spijt van deze serie. Had het eigenlijk ook totaal niet verwacht.

Een pluim voor de vertalster van dit boek Nelleke Geel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *