Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

De eetcub – Saskia Noort.

  • Uitgever: Anthos
  • Nederlandstalig
  • 238 pagina’s
  • 9789041411150
  • december 2006

Achterklep:

Evert Struyck, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, drogeert op een koude winternacht zijn vrouw en kinderen, drinkt een fles wodka leeg en steekt vervolgens zijn huis in brand. Zijn vrouw Babette en hun kinderen weten ternauwernood te ontsnappen, hijzelf komt te overlijden.

Hun vriendenclub is geschokt en verbijsterd. Maar wanneer hun vriendin Karin Babette en haar kinderen opvangt, komt zij spoedig tot de ontdekking dat de onderlinge vriendschappen binnen hun eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als ze eerst leken. Wanneer andere vriendinnen bij onwaarschijnlijke ongelukken betrokken raken, wordt langzaam maar zeker duidelijk dat er meerdere personen zijn die belang hebben gehad bij de dood van Evert.

 

Mijn mening:

Het begint heel onschuldig in het boek. Je krijgt vaak herhalingen in het boek in het verhaal. Een super spannende triller kan ik het niet noemen. In het hele boek heb ik weinig spanning gevoeld. Verder heeft de film van dit boek wel goede eer aan gedaan. Maar echt verder interessant vond ik het niet. Ben wel benieuwd naar andere boeken van Saskia Noort. Dat die meer spanningen bevatten en beter uitgewerkte personages.

 

©16-10-2014 Amanda Tuinstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *